Til våre støttespillere

Kors på halsen er et nasjonalt samtaletilbud for alle opp til 18 år. Det er gratis og anonymt, og vi holder åpent mandag til fredag kl. 14-22 gjennom hele året. Rundt 200 Røde Kors-frivillige med grundig opplæring svarer på mail, chat og telefon. På nettsiden har vi også et forum hvor ungdom kan støtte hverandre.

Kors på halsen er ingen krisetjeneste, men et lavterskeltilbud hvor barna kan ta kontakt om det de har på hjertet – stort eller smått. I Kors på halsen er vi opptatt av å ta barna på alvor gjennom å lytte, støtte og gi håp. Vi er et supplement til det offentlige.

At vi inviterer til en samtale uten timebestilling, anonymt og gratis, legger lista lavt. Det er ofte her mange forteller om det som er vanskelig for første gang. Vi ønsker å støtte barnet, men også å gi styrke til å finne hjelp i eget miljø og egne nettverk. Hos oss kan de begynne praten, og øve seg på å si det de egentlig vil fortelle hjemme.

Materiell

Her finner du plakater som kan skrives ut og henges opp hos helsesøster, i klasserommet eller på fritidsklubben. Du kan også lese årsrapporter og andre faglige rapporter vi gir ut. Ønsker du å bestille materiell, kan du gjøre det på www.rodekorsbutikken.no (se mer info nedenfor).

 

Plakater

TIPS! Kommer plakaten ut på A4-ark, må du endre innstillinger på printeren, så den skrives ut som A3.

Kors på halsen holder sommeråpent (heng på døra til kontoret, klubben, helsesøster osv.)

Kors på halsen sommerplakat_åpent i hele sommer

For de aller minste (barnehage, SFO)

For de minste barna (1.-7. klasse)

              

For de største (ungdomsskole og VGS)

              

 

Årsrapporter

Årsrapport 2016

 

Andre rapporter

 

Bestill materiell på Røde Kors-butikken

Materiellpakke fra Røde Kors-butikken

Vil du bestille materiell (plakater og visittkort), gå til www.rodekorsbutikken.no og søk opp "Kors på halsen". Her finner du også materiellpakker, som passer til en skoleklasse eller lignende. Materiellpakkene inneholder blant annet årsrapport, visittkort og plakater satt sammen for aldersgrupper fra barneskolen opp til videregående skole.
NB! Alt materiell er gratis, men når dere bestiller gjennom Røde Kors-butikken må dere registreres som kunde og betale for porto. Bestill derfor litt ekstra når du først er i gang, og del med kolleger og andre. Skal du bare ha en plakat eller årsrapport, lønner det seg å skrive det ut fra nettsiden.