ForumKrangling og konflikter / skal i fosterhjem hva skjer
 • skal i fosterhjem hva skjer

  Startet av fotballgutt12  29 dager siden

  Hei !

  Jeg er en gutt på 11 år og det er bestemt at jeg skal i fosterhjem, men foreldrene mine har nket det. Jeg lurer på
  kommer barnevernet plutselig og henter meg og sender meg til noen jeg ikke kjenner, får jeg ta med meg tngene mine, og ha kntakt med mamma og pappa ?

  Gutt 11

 • Linda03 25 dager siden #1

  Hei!

  Når foreldrene dine har nektet at du skal sendes til en annen famile, skjer det ikke. Men om omstendighetene er slik at barnevernet mener det er farlig og utrygt for deg å bo med mamma og pappa vil du få beskjed noen dager i forveien om de har funnet noen andre du kan bo hos.
  De kommer ikke bare å henter deg uten at du får info om klokkeslett, dato og hvem du skal til. Du får nok ta med tingene dine:) Lykke til videre! Hilsen anonym jente

 • fotballgutt12 25 dager siden #2

  Hei

  Takk for svar, det jeg emnte var at foreldrene mine har anket dette. Barnevernet kom plutselig på skolen idag og ville snakke med meg, men jeg ville ikke snakke med de fordiforeldrene mine ikke var der, så sa de at jeg ikke fikk lov til å ha foreldrene mine der, har de lov til det ? Jeg nektet å snakke med de, og ble veldig lei meg og redd, og fikk til slutt lov til å gå. De sa at jeg kanskje må i noe som heter beredskapshjem, som jeg ikke vet hva er, er det noen som vet hva det er ? Får jeg ha kontakt med foreldrene mine hvis jeg plutselig må flytte ?

  Gutt 11

 • fotballgutt12 22 dager siden #3

  Er der noen som kan fortelle meg litt om hvordan slik flytting skjer, jeg er kjemperedd for å bli hentet når som helst.

 • Rosengåva 21 dager siden #4

  Hei!
  Jeg skjønner godt at du er redd. Spesielt når de plutselig dukker opp for å snakke med deg om noe så viktig som hos hvem du skal bo!
  Et beredskapshjem er et fosterhjem som kan ta imot barn/unge som trenger et nytt sted veldig plutselig. "Vanlige" fosterhjem er et sted du bor over lengre tid. Med mindre det er særdeles viktige grunner til det, skal du få ha kontakt med foreldre/søskennår du bor i fosterhjem.
  Voksne du allerede kjenner kan også bli fosterforeldre, og det kan kjennes litt tryggere.
  Når barnevernet mener at du må flytte i fosterhjem også mot viljen til foreldrene dine, er det nok dessverre en grunn til det, men det kan jeg jo ikke si noe om. Det er litt uheldig at du "bare" er 11 -når du blir 12 har du litt flere rettigheter, og når du blir 15 blir du part i egen sak.
  Jeg har vært i barnevernsinstitusjon, ikke fosterhjem, så det er ikke helt det samme. Og for meg var det veldig plutselig, pga. ting i familien.
  Når de hentet meg hjemme fikk jeg pakke en bag med klær, skolesaker og ting som er viktige for meg før vi dro. Jeg fikk også lov til å gå på samme skole som før, siden institusjonen ikke var for langt unna til å ta bussen.

  Jeg håper virkelig at ting går bra for deg!

 • fotballgutt12 20 dager siden #5

  Hei !
  Tusen takk for svar. Barnevernet har også snakket med foreldrene mine nå, og de sier at jeg må i bereskapshjem så fort de finner et hjem jeg kan flytte til, men at det kommer til å skje veldig snart. Men foreldrene mine sier til meg at de ikke har lov til det siden de har anket det at det er bestemt at jeg skal i fosterhjem. Noen sier også at jeg ikke skal snakke med barnevernet uten at foreldrene mine er der, og at barnevernet ikke har lov til det... Kan det plutselig skje at de kommer på skolen og henter meg der, eller blir jeg hentet hjemme ? Får jeg beskjed først ?

  Gutt11

 • fotballgutt12 9 dager siden #6

  Er det noen som kan svare litt på spørsmålene mine?

 • gwishi én dag siden #7

  Om du prater med barnevernet kan det hende de kan svare på mange av dine spørsmål. Du kan også ringe inn til dem anonymt og du ikke vil at de skal vite hvem du er. Jeg pratet litt med barnevernet på skolen for noen år siden og de var de veldig hjelpsomme og svarte på masse jeg lurte på. Det eneste jeg vet helt sikkert er at de har lov til å prate med deg uten at du har foreldre tilstede. Håper det ordner seg for deg! Om det ikke er noen store problemer hjemme blir du bare hos beredskapshjemmet en liten stund så kan du dra hjem igjen. Barnevernet skal bare sjekke at alt er i orden hjemme, at du blir tatt vare på og sånt. Så kan de hjelpe foreldrene dine om de er slitne, det gjorde de med mine foreldre.. <3

 • fotballgutt12 én time siden #8

  Venter på godkjenning

 • fotballgutt12 38 minutter siden #9

  Venter på godkjenning