ForumSelvmordstanker og selvskading / Humøret skifter, og jeg vil dø.
 • Humøret skifter, og jeg vil dø.

  Startet av aintnopancakehoe  ett år siden

  Jeg er liksom fortsatt meg selv, men jeg sliter med spiseforstyrrelser, tror jeg har utviklet en type angst, redd for at depresjonen er tilbake og jeg går fra vettet og vil dø ofte. Jeg er normalt vis helt OK, gode karakterer, venner, kjæreste men når jeg kommer i situasjoner som stresser meg eller gir meg angst faller alt sammen i hodet mitt. Jeg hyperventilerer, gråter, skjelver og skader meg selv for å oppnå kontroll som jeg mister i situasjonen. Jeg er utrolig følsom, som en person blokker jeg alt ute med memes og mørk humor men når det kommer til sitt er jeg så utrolig følsom og livredd for å gjøre feil. Hvis jeg får et matte spørsmål og ikke vet svaret blir jeg livredd for at folk dømmer meg, jeg mumler og glemmer svaret på enkle ting. Da føler jeg at andre dømmer meg, jeg begynner å gråte og selvhate. Småting gir meg utrolige nedturer og jeg vil dø. Føler at jeg konstant trenger en følelse av kontroll, angsten gjør at jeg føler at jeg ikke har kontroll og jeg ender opp med å skade meg selv på hvilken som helst måte. Jeg ligger ofte å drar barberbladet langsomt over hovedårene og tenker at jeg kunne endt det nå, ingen bryr seg. Men det rare er at dette er bare sånn jeg blir når jeg er lei meg, tenker nesten aldri på selvmord når jeg er glad. Jeg ler og har det gøy, dyp lykke. Men når jeg er trist, er det en intens tanke. Ikke bare sånn "jeg vil bare forsvinne" mer sånn at jeg ligger å tenker, mens jeg hyl gråter, på hvordan jeg kunne drept meg selv. Ligger å vurderer fordeler og ulemper.
  Hilsen: Jente, snart 15.

 • ett år siden #1

  fordel: du slipper alt dette.

  ulemper: hele familien din og vennene dine vil ha det vondt. du kommer ikke til å føle deg bedre, du kan ikke komme tilbake, du vil være borte for alltid,


  ikke ta selvmord, de som gjør det er egoistiske og tenker ikke over hvor mye det sårer de rundt.

  takk fro meg

 • folk generelt 11 måneder siden #2

  OMG. du har nettopp beskrevet mitt liv, vel bortsett fra at jeg ikke har kjæreste. og ja jeg kjenner igjen følelsen av at jeg kan ende alt og at ingen vil bry seg, men tenk hvordan det hadde vært hvis en av dine venner hadde gjort det. jeg vet at det kan være vanskelig å sette ting i perspektiv og forstå at noen kan elske deg like mye som du elsker dem. det er i alle fall sånn for meg. jeg ser på meg selv som en slags verdiløs gjenstand som ingen bryr seg om. selv om jeg har venner så klarer jeg bare ikke å forstå det, men saken er at de faktisk bryr seg. det hadde vært like ille for dem som det hadde vært for deg hvis en av dine venner hadde tatt selvmord. selv jeg som ikke kjenner deg så jeg bryr jeg meg om deg. du høres ut som en fantastisk person. vær sterk!!!
  her er noen fordeler og ulemper ved å ta selvmord.

  fordeler: du slipper unna lidelsen
  du slipper å tenke eller oppleve noe vondt igjen

  ulemper: -tenk på alt du ikke får opplevd og gjort
  -tenk på hvor mye familie og venner kommer til å savne deg
  -det er et permanent valg
  -du kan ikke endre på noe du kan ikke bli venner igjen med noen du har vært uvenner med
  -alt stopper opp midt i. det er som en "bok" du aldri får fullført og du kan ikke si at det er en
  dårlig "bok " og at det er derfor du sluttet å lese for jeg vet at dette ikke er tilfellet. og selv om du ikke
  liker starten så vet jeg at den blir bedre.
  -det er alltid lys i enden av tunellen.
  -det er i motbakker det går oppover.
  -husk hvordan et selvmord kan føre til et annet.

  siste punktet nevnte jeg ikke for at du skal føle skyld eller ansvar for dine tanker og for at du ikke har det bra for det er det siste jeg vil. men husk at alle handlinger har konsekvenser. og når du er veldig langt nede og vurderer selvmord prøv å lag en liste over ting du vil oppleve og gjøre. og lag planer med vennene dine. som å reise jorden rundt etter videregående. å lage planer med venner kan være som et anker som holder deg på plass. for da har du noe som du har planlagt med venner som binder dere sammen. så når du er langt nede tenk på disse planene. jeg kan ikke garantere at det virker, men det er verdt et forsøk. lykke til!!
  Mvh. jente 13

  ps. du som er over, jeg vil bare si at å ta selvmord ikke er egoistisk. for når du vurderer og gjennomfører det føles det som det som om du er presset opp i et hjørne og at du ikke har et annet valg og at ingen kommer til å bry seg.