ForumMin psykiske helse / Hvordan vite at du gjør det rette?
 • Hvordan vite at du gjør det rette?

  Startet av Running  ett år siden

  Hvordan vet man at det man gjør er rett eller galt?
  Er det egentlig noe fasit på hva som er rett eller galt?
  Kan mann ha forutsetning for å vite hva som er best om mann ikke har prøvd det før?

  Det er så utrolig mye ingen egentlig har noe godt svar på. Ting mann selv har 1000ulike svar på.
  Jeg har stått i utallige valg jeg er usikker på om jeg har tatt de rette avgjørelsene i.
  Inkludert nå...
  Jeg har vært utsatt for overgrep i lang tid i ung alder og har ikke det samme forholdet til samliv som de aller fleste har. (Ønsker ikke sympati for dette. Skjedd er skjedd og livet går videre).
  Jeg har mange senskader etter dette både psykisk og fysisk. Jeg får flashminne og smerter ved samleie og merker nå etter å ha presset meg selv i 1.5 år med samboer at dette tar på.
  Jeg er veldig tung i hodet og sliter med maten mer enn på lenge (har påvist a-typisk anoreksi).
  I det siste har jeg vært veldig lei meg uten å egentlig ha noe grunn til det og blir lett kvalm og svimmel samt at jeg får tanker om håpløshet ...

  Nå lurer jeg bare på om det egentlig er rett å være sammen med min partner. Jeg er utrolig glad i han og han er veldig snill, men samtidig meker jeg at der tærer på meg rent psykisk...
  Jeg vet ikke hva som er rett å gjøre og hvordan jeg evt skal gjøre ting...

 • DenStilleJentaBakerstIKlasserommet ett år siden #1

  Det er trist at du har opplevd slike ting. Jeg tror det er bra for deg å snakke med noen om dette, hvis ikke du allerede gjør det da. Kanskje samboeren din er en god samtalepartner. Jeg beklager for at jeg ikke har gode nok svar, men så håper jeg at jeg kom med noe bra likevel.

 • DenStilleJentaBakerstIKlasserommet ett år siden #2

  Husk at det er deg selv som vet hva som er best for deg. Det er ingen fasit på hva som er rett og galt. Det er helt vanlig å bli lei seg, svimmel og kvalm etter å ha opplevd noe så fælt og traumatisk. Det blir litt lettere hvis noen gode folk får vite om disse tankene og følelsene. Da blir det flere som bærer på det. Jeg håper du får det bedre snart.