• Hjelp

  Startet av Hedwig  ett år siden

  Jeg har slitt med depresjon, angst og selvmordstanker i over et år nå, og ingen vet om det. Er det noen som vet om noen psykologer eller andre jeg kan gå til (i Oslo) uten at foreldrene mine får vite det?

 • Sofieg ett år siden #1

  jeg bor i notodden og ved sukehuset der har de et kontor som heter bup som jeg går til nor det gjelder det vet ikke om det er det i oslo

 • Reflective Master ett år siden #2

  Hei, eg veit at du har det veldig vanskelig om du tenker sånne tanker. Eg har det også selv vanskelig for tiden, men alt blir bedre om du snakker om det til noen du stoler på. Mitt tips er at du burde begynne å snakke med foreldrene dine om det og hvordan du har det. Så kan du spørre om du kan få lov til å begynne å snakke med psykolog om dette. På denne måten kan foreldra dine hjelpe deg og skjønne hvordan du har det. Og hvis du ikkje er klar for å snakke med foreldrene dine enda, burde du (om du tørr) gå til helsesøster på skulen din og snakke om det. Du kan ta med deg ein venn du stoler på om du ikkje har lyst til å gå til helsesøster aleine.

 • Lysbryter ett år siden #3

  Hvorfor ønsker du ikke at foreldrene dine skal vite at du har det vondt? Hva er det verste som kan skje om de får vite? Det ønsker jo bare deg alt godt! Du bør ikke skjule noe ovenfor dem, det gjør vondt verre.

  Hvis du ønsker å prate med en psykolog, bør du ta kontakt med fastlegen din. Han kan henvise deg til BUP. Er du under 16 år må foreldrene vite at du går på BUP, men er du over 16 er du helsemyndig. Privat psykolog er veldig dyrt og det er lange ventelister, så du bør komme deg innpå BUP som er gratis. Det negative med BUP er at de kan avslå henvisningen din om de ikke mener at du er syk nok/har et stort psykisk problem som bør taes tak i. Det spørs på alvorlighetsgraden.

  Men vit at du også kan ta kontakt med helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom (der finnes det psykologer du kan prate med, og du slipper å bestille time).