ForumFull av følelser / Ungdommskolen,, hjelp! Trenger svar fra ungdommskoleelever!
 • Ungdommskolen,, hjelp! Trenger svar fra ungdommskoleelever!

  Startet av heihei04  15 dager siden

  Hei, jeg er en 04-er jente. Jeg går altså i syvende klasse nå og jeg har det helt fantastisk, jeg har mage venner og greier meg fint på skolen. Men jeg gruer meg litt til ungdommskolen, karakterer, det å være minst og jeg er redd for å drive vekk fra venene mine. Erfaringer ellr tips?

 • ja.du.kan 14 dager siden #1

  Heia! Jeg har ingen erfaring med dette, selv om jeg går i niende klasse. På skolen min er vi bare 80 elever, fra 1. - 10. klasse, og vi trenger ikke å bytte skole når vi begynner på ungdomstrinnet.

  Uansett så vil jeg si noe, prøve i alle fall. Veldig mange opplever, som du sier, å miste vennene sine på ungdomsskolen. Mitt tips er egentlig bare å prøve å ikke tenke på det. Hold dine nåværende venner nært deg, men vært åpen for nye forhold på ungdomsskolen. Du må ikke utelukke at du kan få nye venner også! :) :)

  Karakterer kan være stressende, men mitt tips er å ikke bry seg om de. Det er bare et tall. Selvfølgelig er karakterene viktige, men åttende karakterer spiller ikke så stor rolle. Ta det rolig og ikke stress deg for mye. Ikke fortvil om du ikke får 6 hele tiden, for det er umulig.

  Lykke til! Jeg er sikker på at det vil gå kjempebra. Om du har et godt forhold til de i familien din, så kan du jo kanskje snakke med dem om dette? Er med vennene dine! Du kan jo fortelle at du er redd for å miste de. :)

 • Absolutt Ingenting 14 dager siden #2

  Hei!
  jeg håper det går greit om jeg svarer på innlegget ditt selv om jeg går på videregående. Jeg har jo vært ungdomsskoleelev selv, og vet godt hvordan det er. :)
  Da jeg begynte på ungdomsskolen, hadde jeg bare et få gode venner som ikke gikk i klasse med meg på barneskolen. Jeg kom i klasse med dem, og mange hyggelige folk de kjente på ungdomsskolen, og vi ble en veldig fin gjeng. Men: Da vi skulle begynne på videregående, var jeg så fryktelig redd for å miste dem. Men:( Og dette er grunnen til at jeg forteller deg alt dette) Jeg mistet dem ikke! Selv om vi går på forskjellige skoler, og ikke ser like mye til hverandre som før, møtes vi jevnlig, og så chatter vi mye over Facebook.

  Såå: Jeg tror at hvis du og vennene dine går inn for å beholde kontakten, er det ingenting i veien for at det ikke skal gå. ...Og hvem vet: Kanskje dere blir kjent med noen andre greie folk også?? :)

  Når det gjelder det å være minst, kan jeg si at: Ja, det er litt skummelt først, men før du vet ordet av det, har du kommet helt inn i det, og, vips: så går du i 9ende, og plutselig går du i 10ende og er størst av alle! De tre årene går skikkelig fort. Tro meg, og hvis du føler deg liten i forhold til de andre klassene, så bare tenk at det bare er ett eller to år siden de gikk i åttende selv. :)

  Du skriver at du gruer deg til å få karakterer. Jeg anbefaler deg å lese innlegget "Kjære alle sammen: Slapp Av!" av "The Black Queen". Det ligger under "Ditt hjørne" på "Åpent tema" ( helt på bunnen når du er inne på forumet her. ) Det er skrevet for bare et par uker siden, så det ligger helt på toppen av "Åpent tema".
  Håper du finner det, for det er utrolig bra skrevet!
  ... Og du: Selv om det er litt langt, så ta deg tid til å lese det! Det er absolutt verdt det!

  Lykke til med alt!
  Bare å spørre hvis du lurer på noe mer om ungdomsskolen. :) :) :)
  <3 <3 <3 <3 <3

 • Meg2002 12 dager siden #3

  Jeg går nå i niende. I åttende øvde jeg til prøver 24/7 sluttet med det jeg likte. Jeg ble dårlig av det. Nå har eg funnet noen jeg kan være med så gjør meg lykkelig, jeg øver ikke like mye til prøve. Så ikke glem å leve livet er vel det eneste tipse eg har. Lykke til. Det går nok fint❤️