ForumEr jeg bra nok? / bra nok?
 • bra nok?

  Startet av usynelige_vraket  ett år siden

  hvordan klarer noe å føle seg bra nok? det lurer jeg virkelig på, kan noen fortelle meg det?
  Lærere, venner og familie til og med fremmed sier at alle er bra nok. at du bare trenger å gjøre ditt beste så burde du være fornøyd. men de sier også at man skal gjøre det bra på skolen. at de som ikke er god på skolen er god med fysisk arbeid. at de som ikke er god teoretisk er gode praktisk og motsatt. men hva med dem som ikke er det. jeg jobber 3 til 7 timer med skole arbeid hver dag til og med helger og ferier. men selv da rekker jeg ikke lengre enn en 4. jeg jobber så my og får bare det i en uttelling samtidig hører jeg klassekamerater sier at de skrev på den innleveringen en time før levering og få 5 eller 6 men her sitter jeg med en 4 og har jobber med den hver dag siden vi fikk den men klarte ikke å nå like høyt.

  jeg vet man ikke skal måle seg med andre, men det er jo det skole systemet gjør. du blir målt opp mot de som har søkt det samme, man blir alltid målt opp med andre men man skal fortsatt ikke måle seg opp mot andre. det er noe jeg ikke helt skjønner. alle sier at man ikke skal måle seg opp mot andre men samtidig er samfunnet bygg at vi skal bli målt opp med hver andre for å få skoleplassen eller jobben.

  jeg er bare så lei. folk sier hele tiden at vi er bra nok men det er det, de bare sier det. de viser det ikke. du er bra nok. hva vil det egentlig si. jeg er bra nok i forhold til hva? jeg skjønner det ikke. jeg er ikke bra nok til å bli det jeg vil, jeg er ikke bra nok til å komme inn på det jeg vil. jeg er ikke bra nok på skolen. det er det de viser meg. de viser meg at jeg ikke er bra nok men de sier til meg at jeg er bra nok. handlinger er verdt mer enn ord. du kan ikke si meg at jeg er bra nok også si til meg at jeg ikke strakk meg helt opp. du kan ikke si at jeg er bra nok så lenge jeg gjør mitt beste også si at jeg feilet. det du sier og det du gjør stemmer ikke og det gjør meg sprø og umotivert

 • debbie ett år siden #1

  Jeg vil si at man ikke kommer til å føle seg bra nok før du har akseptert deg selv. Det jeg mener, er at ikke alle i en sport kan være vinnere, ikke alle på skolen kan få toppkarakterer og det er dessverre sånn, at ikke alle har mulighet for å bli det de vil.

  Jeg har danset aktivt både nasjonalt og internasjonalt i mange år. Da jeg var mindre var målet å bli best i verden, jeg jobbet så sinnsykt hardt og jeg fikk til veldig mye. Jeg var i toppen i Norge, men ikke helt på topp. Jeg var aldri en vinner, og det tok lang tid for meg og innse at det er helt greit. Etterhvert klarte jeg å "leve" med at det alltid er noen som er bedre enn meg, men jeg jobbet jo like mye som før. Jeg ga meg liksom ikke, selvom jeg ikke var best.

  Jeg er helt enig at samfunnet og spesielt skolen kanskje setter mennesker opp mot hverandre, men det er kun DU som kan endre på det. Du må lære deg å se bort fra de andre, tenke på deg selv og hva du kan. Jente1 i klassen din får toppkarakterer og kan velge og vrake i utdanning. Jente2 i klassen din jobber hardt, men får ikke helt til, alt det jente1 får til. Allikevell så kan jente1 føle seg like "dritt" som jente2.


  Hvis du ikke føler deg bra nok fordi andre rundt deg "gjør det bedre", da må du gå inn i deg selv og akseptere at du er som du er.

  -Deb

 • Diidii ett år siden #2

  4 er ikke dårlig.
  Hvis du øver så mye til prøver men aldri får det du håper på, så burde du virkelig ta dette opp med de hjemme og skolen.
  De som får 6 og "nesten ikke øvde" er ofte jenter som vil jagede karakterer men fortsatt være kule, så de lyver om hvor mye de har jobbet.

 • 123453 ett år siden #3

  Har sliti og sliter litt ennå med det samme som deg. Men da er det viktig å ikke gi opp bare fortsette å jobbe. For etterhvert vil det få resultater, selvom det tar en stund. Tilslutt vil det bli bedre, selvom det ikke virker sånn der og da. Stå på og jobb, du er flink. Forventningene av andre gir seg ikke, men forventningene til deg selv kan du jobbe med. Ikke forvent formye av deg selv i starten, fordi på den måten blir du skuffet. Forvent lite og bli eller kjempe glad hvis du får høyere karakterer. Vet det er vanskelig, men hvis du jobber med dette en stund, så kan jeg love deg at det vil bli bedre. Selvom det tar tid.
  Hilsen jente 17